Persbericht

Voor onmiddellijke publicatie

Het Lange Tafels der Ontmoeting Festival rond het Heilig Hartplein; een bruisende wijk vol kunst en creativiteit

Veghel, 21-05-2021 – Stichting de Vrienden van Poehaa is verheugd om aan te kondigen dat we van start gaan met ons sprankelende project, het Lange Tafels der Ontmoeting Festival. Met de gulle steun van het Oranje Fonds en het Prins Bernard Fonds, brengen we dit unieke evenement naar onze wijk. 

Het festival omvat vier pop-up straatacties en culmineert in een spetterend wijkfestival op 15 juli. Maar voordat het zover is, nodigen we iedereen uit om deel te nemen aan onze generale repetitie op 25 mei, waarbij je kunt genieten van inspirerende workshops zoals Harten maken en Circus. 

Bovendien zijn we benieuwd naar jouw ideeën om onze wijk nog levendiger te maken.

Het Lange Tafels der Ontmoeting Festival belooft een gezellige belevenis te worden, met een scala aan activiteiten om van te genieten. 

Tijdens de generale repetitie op 25 mei kun je onder andere genieten van een betoverend optreden van Tea Time een intiem theater concert.

Verder kun je deelnemen aan een spannende Sjoelbakcompetitie en genieten van het warme samenzijn tijdens de “Koffie Leuten”. 

Van 18.30 uur tot 20.30 uur nodigen wij iedereen van harte uit om deel te nemen als ons Test Publiek.

Stel je eens voor: een kleurrijke stoet van kunstenaars trekt samen met bewoners door de wijken, waardoor een bonte en feestelijke sfeer ontstaat. 

Tijdens het festival zullen er meerdere mobiele inspiratieplekken aanwezig zijn om je te verrassen en te inspireren. 

Zodra de stoet aankomt op een plein, vormen de wagens een magische kring en ontstaat er een bruisend terras. 

Comfortabele stoeltjes en tafeltjes worden neergezet, terwijl het ijscokarretje heerlijke ijsjes uitdeelt en de koffieleuten jou verwennen met een warm kopje koffie en een smakelijk koekje.

Het inspiratiemuseum van Casper Hoenderdos, doet ook enthousiast mee aan dit bijzondere evenement. Hier ontstaan boeiende gesprekken, terwijl troubadours langs de deuren gaan om mensen uit te nodigen voor deze onvergetelijke ervaring. We willen graag nieuwe ideeën en wensen verzamelen, zodat we samen inspiratietafels en toekomstige werkmiddagen kunnen vormgeven. Als kers op de taart zullen de optredende artiesten het feest op spectaculaire wijze afsluiten.

Wij nodigen journalisten, buurtbewoners en alle geïnteresseerden van harte uit om aanwezig te zijn op 25 mei en deel te nemen aan deze bijzondere generale repetitie. Samen bouwen we aan een bruisende wijk vol kunst, creativiteit en saamhorigheid.

Datum: 25 mei 

Tijd: 18.30 uur – 20.30 uur 

Locatie: Heilige hartplein, Veghel

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

René Hildesheim/Wieke van der Heijden

Stichting Vrienden van Poehaa

06 479 396 79 

r.hildesheim@hotmail.com

Top