Circus Caps in het nieuws

https://www.mooischijndel.nl/nieuws/recreatie-en-toerisme/24145/luisteravond-met-circus-zang-en-knutselen

Circus caps heeft woesndag 8 -2-2023 een precentatie gegeven zie link

https://www.stichtingmilo.nl/praktijkverhalen/vlog-3-circus

image1

https://www.stichtingmilo.nl/praktijkverhalen/vlog-3-circusCircus Caps is bijzonder en – waar het nodig is – heel gewoon. Daarom besteden verschillende media regelmatig aandacht aan dit bijzondere initiatief voor kinderen en jongeren met en zonder geestelijke beperking…..

 

Het begin artikelen in Lotje en Gelderlander


Artikel Lotje

Brabants dagblad 4 juni 2015
Brabants dagblad 4 juni 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

11412122_632105906926226_5938981406763360361_n

 

 Internet Brabants dag blad
Osse circusschool van start

30 september 2015

Luc krijgt hulp van moeder Chantal Wolters op het koord. De jongste van het clubje, Stijn, vindt de gekleurde zakdoeken duidelijk interessanter. (FOTO) Ruud Rogier
Woe 30 sep: Wiebelend de polonaise op een koord doen, een rondje draaien met losse handen op een grote rode bal en stokjes met ‘bloemen’ over je armen laten rollen. Met een beetje hulp zijn de kinderen van Circus Caps op de Bernadetteschool straks ‘echte circusartiesten.’
Door Rachelle Suppers

De kinderen krijgen hulp van doorgewinterde circusman René Hildesheim, oftewel ‘Mister Poehaa’ zoals zijn artiestennaam luidt. Een andere helpende hand is de moeder van Luc, de Osse Chantal Wolters. Luc heeft het Syndroom van Down. Het idee voor een circusschool begon toen de twee met elkaar in contact kwamen. „Samen met Luc bezocht ik een voorstelling van René. Luc was hartstikke enthousiast. Zo is het idee ontstaan voor project Circus Caps”, vertelt Wolters. „Het is goed dat hij op deze manier beweegt, hij vindt het leuk en het is ook goed voor zijn motoriek.”

Toch is de circusschool niet uitsluitend bedoeld voor kinder
en meimage-5290951t een beperking. Wolters: „Juist de mix en dat ze van elkaar leren is zo mooi.”

Gisteren was de allereerste les. In Oss volgen er nog vijf. Ook in Amsterdam, Utrecht en Apeldoorn wordt een groep opgestart. Naast dansen, balanceren en presenteren leren ze ook een beetje over het circus. „Dit is een piste”, zegt Hildesheim, doelend op een ronde rode mat. Er klinkt gegiechel. „Nee, niet zeggen aan welk woord jullie nu moeten denken!” grapt hij. „Piesen!” wordt er toch ondeugend gejoeld.

Circus Caps is voor alle leeftijden, al zijn de huidige deelnemers tussen de 6 en 11 jaar. Uiteindelijk monden de lessen uit in een voorstelling waarin de ‘circusartiesten’ zich presenteren aan ouders, opa’s, oma’s en vrienden.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.

 

Top