Circus bij Bijdehandjes in Oss

Trotse kopjes in Oss

meedoenmetcircuscapsDe eerste CircusCaps clinic vond plaats op 3 juni 2015 in Oss, waar we te gast waren bij de Bijdehandjes. Een club voor kinderen met een beperking van 5 tot 14 jaar. Deze club wordt gerund door een groep enthousiaste vrijwilligers, die iedere twee weken een leuke, gezellige of spannende activiteit bedenken voor alle kinderen met beperking in de regio Oss.
Ze waren erg enthousiast over het Circus Capsproject en we waren het snel eens over een clinic op de woensdagmiddag.

Het werd een mooie middag waar kinderen enthousiast hebben geoefend met het koord, de kogels, flowersticks, diabolo’s en alle andere circusmaterialen die we hadden meegenomen. Voor de medewerkers van Circus Caps en voor de ouders was het natuurlijk ook genieten om alle blije en vooral trotse kopjes van alle kinderen te zien. Zo was er het meisje dat erg slecht ziet, eerst niet durfde en aan het eind van de middag trots rechtop over het koord wandelde. Kinderen die niet overlopen van zelfvertrouwen, laten zien dat ze in een middag op stelten kunnen lopen. Het timide meisje, dat langzaam ontdooit als ze de mogelijkheden van de doekjes heeft ontdekt. Deze middag had als spetterende afsluiting een voorstelling voor alle ouders en verzorgers met als een beloning een oorverdovend applaus voor alle kinderen.

Een mooie middag met tevreden gezichten bij iedereen: ouders, vrijwilligers, het Circus Capsteam en niet in de laatste plaats de kinderen zelf. Ook het Brabants Dagblad keek vol bewondering mee naar de kunsten van de kinderen.

Deze clinic was bedoeld om, behalve de kinderen een onvergetelijke middag te bezorgen, kinderen en ouders te laten zien hoe leuk circus is en dat circus voor iedereen is, juist ook voor kinderen die vaak in de reguliere vrijetijdsbesteding buiten de boot vallen. Bij het circus kan iedereen uitblinken. Dit doel is absoluut gehaald en gaat een vervolg krijgen in de vorm van een basiscursus Circus Caps in Oss, na de zomervakantie.

Deze basiscursus gaat tweewekelijks plaatsvinden op de woensdagmiddag van 13:00 uur tot 14:15 uur in de gymzaal van de Bernadetteschool aan de Ruwaardstraat (tegenover het golfbad) in Oss. De eerste keer zal zijn op woensdag 30 september. Wie belangstelling heeft is van harte welkom of je nu wel of geen beperking hebt.

Je kunt je hier aanmelden of je vragen stellen.

Chantal Wolters

(Foto’s volgen nog, zodat je zelf kunt zien wat er allemaal voor moois gebeurde op deze vrolijke circusmiddag)

Top